dijous, 17 de juliol del 2014

Sense política teatral




Ara fa un any i mig que van arribar a la Conselleria de Cultura nous gestors, aleshores s'encetà un procés de diàleg que ens va omplir d'esperança sobre el consens d'una política teatral, fins eixe moment inexistent. Hem mantingut moltes reunions amb diferents càrrecs per tal d'arribar a acords sobre les diferents vessants d'aquesta política però, a banda de bones paraules i poc més, els nostres governants no s'han dignat a apostar veritablement pel nostre teatre.
 

És veritat que s'ha recuperat el Circuit Teatral Valencià, transformat en Circuit Culturarts, però sense la dotació pressupostària mínima. Les ajudes a les companyies i sales privades continuen publicant-se amb un calendari absurd, a diferència de les ajudes del Ministeri. La intocable subdirectora de teatre i dansa continua amb la seua política erràtica del teatre públic i calfant la cadira gràcies al seu pes en el PP. Per tant, sembla evident que els nostres governants no tenen cap interés pel teatre valencià, més enllà de fer-se alguna foto de tant en tant. 

Des de l'AAPV proposem un Pla de Xoc pel Teatre Valencià que incloga pactar l'elecció del director artístic i la política teatral, i destinar un pressupost de 2 milions d'euros per a ajudes a companyies, altres 2 milions en ajudes a sales privades i 2 milions més per al Circuit Teatral Valencià (la Conselleria posaria el 80% del catxé i els ajuntaments el 20%). D'altra banda pensem que s'haurien de fer 6 produccions públiques cada any.