divendres, 14 de març del 2014

25 anys de l'AAPV

 



La del 25 de març serà una nit de festa i reivindicació per al sindicat d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), ja que celebrarà el seu 25 aniversari i el Dia Mundial del Teatre al Teatre Talia.



Els Premis Narcís enguany són per a Pilar Almeria i Paco Alegre, en reconeixement per la seua feina com actriu i actor, respectivament, i pel treball d'ambdós en favor dels drets dels actors i actrius professionals valencians.


De nou es lliurarà el Premi Taules, aquesta vegada a CONARTE, la confederació estatal d'actors i ballarins que va néixer el passat mes de desembre, fruit de la fusió de FAEE (Federació d'Artistes de l'Estat Espanyol) i OSAAEE (Organització de Sindicats d'Actors i Actrius de l'Estat Espanyol).


També es lliuraran els Premis AAPV a les millors interpretacions masculina i femenina de teatre. El llistat de nominats ha sigut confeccionat a través de les propostes i posteriors votacions dels afiliats al sindicat.

En quant a la millor interpretació de teatre masculina han sigut nominats: Àlex Cantó, per "Lúcid"; Àngel Fígols, per "El gran arco" i Pau Gregori, per "Para que no te me olvides". D'altra banda, les actrius nominades són: Verònica Andrés, per "Lúcid"; Rebeca Valls, per "Casa de muñecas" i Eva Zapico, per "El gran arco".



Enguany l'AAPV ha decidit declarar deserts els premis de doblatge i d'audiovisual, com a protesta pel tancament de RTVV. El sindicat d'Actors i Actrius Professionals Valencians exigeix també a la Conselleria de Cultura un canvi radical en la seua política teatral, ja que aquesta està provocant l'amateurització de les condicions laborals de tot el sector.