dimecres, 20 de novembre del 2013

Quin és el seu pla, senyor Fabra?

Quin és el seu pla, senyor Fabra? 



 

La Generalitat vol tancar RTVV deixant al carrer milers de treballadors del sector de l´audiovisual (actors, directors, guionistes, productors, publicistes, perruquers, tècnics, maquilladors, etc.). Quin és el seu pla, senyor Fabra, per aquests milers de famílies i els seus fills? Vol que se n´anem a Madrid, a Barcelona o a l´estranger, com han fet sempre els artistes valencians, i que tornem només per les festes? On és l´estima pel seu poble? On és l´estima per la seua cultura? On és la seua estima per la nostra llengua? On és la seua autoestima?

En els últims anys el teatre valencià ha patit l´eliminació del circuit de sales dels pobles i unes retallades del 70 % en les ajudes a les companyies i sales. S´han abandonat teatres públics, com ara el Teatre Talia, l´Altre Espai i la Moratín.

El doblatge pràcticament ha desaparegut i la ficció també ha estat paralitzada els últims dos anys perquè RTVV estava en reestructuració, la nostra esperança estava en aquesta reestructuració perquè es posara en marxa de nou. Les xifres d´actors i actrius valencians a l´atur superen el 80 %. Quina alternativa té per a nosaltres, senyor president?

Amb el tancament de la ràdio i la televisió públiques es perdrà també l´únic mitjà que fa de nexe d´unió de tots els valencians, dels nostres costums, de la nostra cultura, de les festes dels nostres pobles, de la nostra agricultura, del nostre esport.

On vorem la informació del preu de la taronja o del raïm? On vorem les receptes de les nostres àvies? On voran el nostres fills el dibuixos en valencià? On vorem les partides de pilota? On vorem les Falles, les Fogueres i les festes de la Magdalena? On vorem les sèries valencianes? On vorem la nostra història i la nostra cultura? Encara que el model que hi havia no ens agradava, la feina de promoció d´allò que és nostre que fa Canal 9 és impagable i no hi ha cap altre mitjà que ho faça.

Per tot això, els Actors i Actrius Professionals Valencians exigim al president de la Generalitat Valenciana que retire la proposició de llei de supressió de la prestació dels serveis de radiodifusió, de dissolució i liquidació de RTVV.

Ferran Gadea, president de l´associació Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV).