dijous, 13 de juny del 2013

El teatre valencià es bolca en un homenatge a Carmen Belloch

El Teatre Rialto acull dilluns que ve un acte de comiat a la gran dama de l’escena

La professió teatral de la Comunitat Valenciana ha unit les seues forces per retre homenatge a la seua companya Carmen Belloch, una de les grans actrius de l’escena valenciana de les últimes dècades, que va morir el 13 de maig a causa d’una malaltia fulminant. Un grup de companys de Carmen ha impulsat la iniciativa, en què col·laboren la Generalitat Valenciana, a través de CulturArts, Radiotelevisió Valenciana o la Fundación AISGE, entre altres. L’acte de record a Belloch, que tindrà lloc dilluns que ve, 17 de juny, a partir de les 20.30 hores en el Teatre Rialto estarà obert a tots els aficionats a les arts escèniques i audiovisuals que desitgen assistir.

Han confirmat la seua assistència el president del sindicat d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) Ferran Gadea, l’actor i director Rafa Calataiud, Empar Ferrer, Nelo Gómez, Angel Burgos, Inma Sancho, Consol Soler, Rodolf Sirera, Toni Pastor, Rebeca Valls, Toni Tordera o Nel Diago, entre altres companys i amics de la desapareguda artista. Durant la vetlada es llegiran algunes cartes de comiat i es projectarà el curtmetratge “Atocha 70” (Irlanda Tambascio, 2012), un dels últims treballs en què Belloch es va col·locar davant de les càmeres. La mateixa nit del 17 de juny, Canal 9 aprofitarà per emetre “Síndrome laboral” (2005), de Sigfrid Monleón, que també va comptar amb el concurs de la difunta.

La gran actriu i dobladora María del Carme Belloch López va dir adéu fa un mes al seu domicili madrileny com a conseqüència del càncer de còlon que li havien diagnosticat el 9 de gener, just el dia que celebrava el seu aniversari número 60. Actriu que des de la dècada dels setanta va desenvolupar una intensa activitat sobre les taules, va treballar per última vegada en Blancanieves, la multipremiada pel·lícula de Pablo Berger, on va encarnar a una de les infermeres que cuidaven de la protagonista.

Des que va saber de la gravetat de la seua malaltia, Carmen Belloch va redactar un testament vital en què va demanar que els seus últims dies transcorregueren a sa casa, i no en cap recinte hospitalari. També va disposar que el seu fèretre es cobrira amb una bandera republicana i que no haguera vetla. Va morir envoltada d’uns cosins i una amiga íntima.

*Nota de premsa de la Fudación AISGE.