dimecres, 26 de desembre del 2012

"ELS ACTORS I ACTRIUS DENUNCIEN EL MALBARATAMENT D'INMACULADA GIL-LÁZARO"




L'AAPV denuncia la nefasta gestió que ha fet la directora general dels pocs recursos econòmics que té Teatres de la Generalitat, i per això ha tornat a manifestar-se aquesta vesprada a la porta del Teatre Principal de València. 

La seua administració ha estat marcada pel malbaratament i la torpesa, per la supèrbia i la tirania, per la inutilitat i la ignorància, pel menyspreu i l’amenaça. No hi ha més temps i no hi ha més paciència. L’única manera de poder començar a reconstruir el camí i l’única possibilitat de poder trobar alguna solució comença per la destitució d’Inmaculada Gil-Lázaro.

La seua demostrada incapacitat per a dialogar, arribar a acords i prendre decisions equivocaques es podria exemplificar en:

  • Abandó de la gestió d’espais escènics: L’Altre Espai, Sala Moratín, Teatre Talia.
  • Centre de Documentació Teatral desaparegut.
  • Centre Coreogràfic a la deriva.
  • Reducció de les ajudes.
  • Enfrontament continu amb els professionals.
  • Desmantellament del Circuit Teatral Valencià.

I, en definitiva, l’abandó de les seues responsabilitats con a gestora pública al capdavant de la màxima institució d’arts escèniques de la Generalitat Valenciana.

D’altra banda, la direcció general, ha creat al seu voltant un boato de persones de la seua més íntima confiança atorgant-los funcions de màxima responsabilitat sense estar ni formats ni experimentats. Formant un staff directiu de l’ens públic aïllat de la professió i amb unes molt dubtoses funcions. Cosa que genera anualment unes despeses desorbitades en les arques ja buides de Teatres de la Generalitat.

En els temps de crisi que vivim necessitem estar gestionats per vertaders professionals que assumisquen les seues responsabilitats i que intenten traure’ns de la delicada situació en que ens trobem. Demanem diàleg i millor gestió dels pocs recursos que hi haja.

Per això demanem a la nova Consellera de Cultura que destituisca immediatament la Directora General de Culturarts i que l’aparte de qualsevol gestió dels diners dels valencians.