divendres, 13 de juliol del 2012

El professionals de l’audiovisual valencià consideren “un pas enrrere” 
l’aprovació sense consens de la nova llei de RTVV



Les associacions de guionistes, actors, dobladors i tècnics de l'audiovisual valencià han mostrat el seu descontent per l'aprovació de la nova llei de RTVV perquè no ha comptat amb el suport de cap dels partits de l'oposició ni ha incorporat les aportacions dels col·lectius ciutadans, acadèmics i professionals. Per a Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV), Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i el Sindicat de Tècnics Audiovisuals i Cinematogràfics (TACEE) aquesta falta de consens suposa un pas enrrere respecte al text anterior, que sí va ser recolzat per tots els partits polítics.
Aquests col·lectius, que representen a bona part dels treballadors del sector audiovisual valencià, destaquen que és una circumstància sense precedents en el panorama de les televisions públiques europees. Consideren, a més, que s'ha perdut una ocasió única per a poder millorar el model de televisió actual, que ha suposat un descens espectacular en els nivells d'audiència i ha portat a l'atur a la major part dels professionals.

Les quatre associacions també lamenten que les seues propostes no s’han tingut en compte i s'han quedat fora del text legal que regirà, a partir d'ara, el futur de la televisió pública valenciana.  Algunes d'aqueixes propostes rebutjades són augmentar el percentatge de producció valenciana fixat en un 20%, usar la llengua pròpia en el 100% de la programació  -com proposa la nova llei de la televisió gallega- o la de la creació d'un Consell de l'Audiovisual, com el que ja existeix a Catalunya.

EDAV, AAPV i TACEE, esperen que les seues propostes i reivindicacions siguen contemplades de cara a la redacció del contracte-programa previst en la nova llei. En aquest sentit, les quatre associacions reclamen que la redacció del contracte-programa aclarisca algunes de les qüestions que no han sigut definides per la llei i que garantisca el compliment d'un dels objectius marcats en el nou text: la dinamització del sector audiovisual valencià a través de la inversió en producció pròpia i el suport als professionals. Només així es podrà aconseguir una televisió pública de qualitat, d'acord amb els interessos i necessitats de tots els valencians.