dimarts, 5 d’octubre del 2010

Torna-li la trompa al xic!

Ací us deixem la nota de premsa que l'AAPV va enviar la setmana passada, més avall trobareu els links amb la contestació de Pepe Sancho a aquesta nota i altres articles d'interès com el signat per Robreto Lisart o l'escrit per Ester Pinter.
 
Els interessos de Pepe Sancho:

La situació del teatre valencià, segons les dades que tenim fins ara, és que en la passada temporada 2009-2010, el treball dels actors i actrius s’ha vist reduït en més d’un 40% dels bolos per la Comunitat Valenciana, és a dir, que els retalls de Teatres de la Generalitat a les companyies i les sales han afectat de forma demolidora. En aquests moments més del 80% dels actors i actrius professionals valencians es troben sense treball.

La Consellera de Cultura presentà el Pla d'Infrastructures Culturals 2011-2017 per un total de 92,7 milions d'euros. La nostra reflexió és que si es destinara un 10% d'aquest pla a la exhibició teatral en els pobles en el mateix període, s'acabaria una part dels problemes actuals del teatre valencià. És una qüestió de voluntat política a què es destinen els diners. Pesem que una millor distribució i gestió dels diners destinats a cultura podrien paliar la greu situació actual.

Fa uns dies l’actor Pepe Sancho va dir en una entrevista que "Valencia vive una buena situación teatral" i criticava als que protesten pels retalls que la Consellera de Cultura ha aplicat en TGV. És curiós que això ho diga un senyor que viu des de fa anys dels diners públics: "Bienvenido Mr Marshall", "Enrique IV" i l’última "Los intereses creados" (ens agradaria saber quants diners ha cobrat de Teatres en els últims anys), tot això sense comptar amb les produccions audiovisuals de TVV i TVE, és a dir, amb diners públics també. Pensem que no és la persona més adequada per criticar els que demanem que es destinen més diners públics al teatre i l’audiovisual valencià. L’actor Pepe Sancho menysprea amb les seues declaracions els professionals valencians i juga un difícil paper defensant la nefasta gestió dels diners públics en matèria teatral que s’ha anat fent en els últims anys donat el benefici i enriquiment personal del que ha gaudit.

Punxa damunt els noms per llegir les diferents respostes:

Article de Roberto Lisart. Pepe Sancho diu que TGV és una vaca.

Article de Ester Pinter. La piconadora de Teatres de la Generalitat.

Article de José Sancho. Los intereses creados II.